Noord-Koreaanse Hackers hebben ongeveer $2 miljard gestolen van Crypto Exchanges.

Posted in Bitcoin on

Het bedrag aan illegale middelen dat door Noord-Koreaanse fraudeurs is verkregen door middel van een reeks illegale activiteiten, waaronder het hacken van de netwerken van diverse cryptocrpuitwisselingen, geldautomaten en andere internationale financiële instellingen, wordt geschat op ongeveer 2 miljard dollar.

Volgens een vrijdagsrapport waarin melding wordt gemaakt van documenten van de Amerikaanse wetshandhavingsinstanties en enkele andere juridische deskundigen, maken de hackers gebruik van de tekortkomingen in de regelgeving van de crypto-industrie en gebruiken ze verschillende methoden, waaronder chain hopping en mixer, om anoniem en onvindbaar te blijven.

Verschillende deskundigen zeiden dat de Noord-Koreaanse hackers gebruik maken van deze technieken, vooral omdat het hacken van deze instellingen lage risico’s met zich meebrengt, hoge beloningen belooft en vooral moeilijk is om de dader te achterhalen.

Jesse Spiro, global head of policy bij het Amerikaanse bedrijf Chainalysis, legde hierover uit: „Wat we op dit moment gerust kunnen zeggen is dat Noord-Koreanen ten minste 1,5 miljard dollar aan cryptocurrency hebben gestolen… Het is dus veel groter dan andere staatsactoren in relatie tot dat. Noord-Korea, denk ik, heeft het hacken van de cryptocurrency beurzen geïdentificeerd als een laag risico, hoge beloning.“

Het Amerikaanse ministerie van Financiën zei dat ongeveer drie geïdentificeerde Noord-Koreaanse hackers, namelijk Andariel, Lazarus en Bluenoroff, tussen januari 2017 en september 2018 vijf Aziatische Bitcoin Era cryptobeurzen van 571 miljoen dollar hadden bedrogen.

Andere wetshandhavingsinstanties en federale aanklagers noemden ook grote sommen geld die deze hackers hebben kunnen afpersen van cryptocurrency uitwisselingen, met inbegrip van het grootste bedrag afgeperst van slechts een bedrijf, ongeveer 250 miljoen dollar van een Zuid-Koreaanse beurs in 2018.

Kayla Izenman, een onderzoeksanalist van het Britse Think Tank Royal United Services Institute, zei: „Ik zou zeggen dat ze echt geavanceerde cybercriminele actoren zijn in het algemeen, meer dan alle andere gesanctioneerde landen, met uitzondering van misschien Rusland en tot op zekere hoogte China. Maar ze gebruiken een andere benadering van cryptocurrency en van het financiële systeem en sancties ontduiking dan alle andere sancties land … Ik zou aannemen dat Noord-Korea is met behulp van cryptocurrency om het doel van de staat te bevorderen“.

De toename van deze cybermisdaden heeft veel bedrijven sterk beïnvloed en het is een van de grootste obstakels voor de mainstream adoptie van cryptocurrency.

Any Queries? Ask us a question at +0000000000